Nicky Bonnier, notaris
Als rechtenstudent kwam ik in contact met dit vak door een bijbaantje bij een notariskantoor. Ik wist het zeker: dit beroep past bij me. Bij dat kantoor heb ik alle aspecten van het werk gezien, ook het secretariaat. Die ervaring kan ik iedere kandidaat-notaris aanraden! Want in de collegebanken krijg je nauwelijks een beeld van het notariaat.

De akte is namelijk het sluitstuk van een proces. Alles moet uiteraard juridisch waterdicht zijn. Maar dat lukt alleen als je goed zicht hebt op de vraag en de situatie van de cliënt. Een inlevende manier van gespreksvoering en heldere communicatie in gesprekken, brieven en telefoontjes is onontbeerlijk. Alleen dan bereik je dat mensen vertrouwen hebben in de oplossing die je als notaris biedt voor hun vraag op dat belangrijke, kwetsbare moment in hun leven, loopbaan of ondernemerschap.

Ik ben uiteraard trots op mijn kantoor, dat letterlijk en figuurlijk gevestigd is in Valkenburg aan de Geul. Het is heerlijk om weer in Limburg te wonen en hier te genieten van al het goede dat het leven biedt. Mijn partner en ik werken hard maar thuis is er de rust, zelfs al betekent dat: gras maaien, fruit oogsten, of mee bouwen aan onze boerderijwoning. Er is balans in mijn leven.